Nosework

Nosework handler om at vi skal lære hunden at bruge snuden til at kunne finde forudbestemte dufte i forskellige miljøer. Træningen bygges gradvist op og alle kan være med. Bliver du bidt af denne sport, kan du også deltage i konkurrencer, der er 4 sværhedsgrader.

Det vil du lære på kurset

I DKK-Viby bygger vi træningen op fra bunden, med et beholdersøg hvor hunden starter med at finde godbidder. Når hunden begynder at fange fidusen, introduceres hunden til duft, her arbejdes i begyndelsen med parerede søg, samt at føreren skal lære at læse hunden. Når hunden er duftsikker, gøres søget gradvist sværere, og hunden forventes at tænke mere selvstændigt og løsningsorienteret. I modsætning til andre træningsformer, er føreren blot med, det er hunden der skal gøre arbejdet og finde frem til godbidder eller dufte. Nosework for begyndere foregår på DKK-Viby’s træningsplads, for de letøvede og øvede vil træningen blive i forskellige miljøer, for at udfordre hunden. I klasse 1 arbejdes der med lavendel duft.

 

Sporten er opdelt i 4 momenter:

  • Beholdersøg
  • Indendørssøg
  • Udendørssøg
  • Køretøjssøg

Forudsætning for deltagelse

Nosework er for alle hunde, selv de hunde der ikke bryder sig om andre hunde. Der arbejdes enkeltvis, derfor skal din hund kunne opholde sig i bilen mens de andre træner.
Det er en fordel (men ikke et krav) hvis du tidligere har deltaget på enten 
Pris: 800 kr.
Nyttig info